En skopa kärlek av Sophie Kinsella

En skopa kärlek av Sophie Kinsella har tidigare getts ut på svenska med titeln Karriär och köksbesvär. Boken handlar om den nyutexaminerade juristen Samanta Sweeting som arbetar på en stor advokatbyrå i London och kämpar för att bli den yngsta delägaren någonsin. Samanta jobbar jämnt och har inget liv utanför jobbet. Det har inte hennes mamma eller bror heller. Samanta har alltid vetat att bli delägare är vad hon vill. Precis när hon håller på att uppnå sitt mål händer något som får hela Samantas liv att vändas upp och ner…

Bokens första mening: “Skulle du beskriva dig själv som stressad?”

När Samanta upptäcker att hon verkar ha begått ett fatalt misstag på jobbet får hon panik. Istället för att stanna kvar och försöka ordna upp sitt misstag flyr hon i panik från jobbet. Hon hoppar på ett tåg, utan att veta vart hon är på väg. När Samanta kliver av tåget vid en okänd station i någon liten brittisk by råkar hon ta anställning som hembiträde. Familjen hon tar arbete hos är mycket förtjusta över att ha fått ett hembiträde som talar engelska och som är gourmetkock. Det uppstår dock vissa komplikationer eftersom Samanta inte kan något om varken hushållsarbete eller matlagning. Hon vet inte ens hur man sätter på en ugn.

När Samanta börjar lära känna den trevlige och charmige trädgårdsmästaren Nathaniel och hans mamma kompliceras situationen ytterligare. Ska Samanta återuppta det juridiska arbetet igen eller är det egentligen något helt annat som hon drömmer om?

Det här är en rolig och charmig bok. Jag kände att igenkänningsfaktorn var lite väl stor ibland i början av boken. Det är inte något positivt då det är uppenbart att Samanta är väl nära att springa med näsan före in i den berömda väggen. Boken är i alla fall helt klart läsvärd och passar dig som gillar lättsmält underhållning. Jag skrattade högt flera gånger när jag läste den här boken.

Antal sidor: 367

Utgivningsår: 2005

Översättning: Elisabeth Fredholm

Betyg Åsa: ****

Share this:
Like this:Like Loading...